Carlsberg sparede et helt årsværk med Projectplace

”Det gik over al forventning. Ved at bruge Projectplace har vi sparet et helt mandeår i projektet.”
Kim Christensen, Senior Project Manager hos Carlsberg

Carlsberg brugte Projectplaces cloudbaserede værktøjer til projektet ZORBA - et af Danmarks største automatiseringsprojekter - der skulle resultere i en ny softwareløsning til håndtering af 12.000 ventiler og pumper. ”Det gik over al forventning. Ved at bruge Projectplace har vi sparet et helt mandeår i projektet,” siger Kim Christensen, Senior Project Manager hos Carlsberg.

Carlsbergs afdeling i Fredericia står bag Danmarks største produktion og aftapning af øl og læskedrikke. I sommeren 2011 stod man over for en stor udfordring, da kontrolsystemerne skulle udskiftes og hele procesdelen re-automatiseres.

Ti virksomheder fra hele Europa skulle samarbejde om at udvikle og implementere en softwareløsning til at styre 12.000 ventiler og pumper og sikre, at produktionen er fuldt automatiseret samt 100% transparent og sikker for mennesker, produkter og anlæg. Det var en åbenlys udfordring, og løsningen skulle være implementeret og i fuld produktion i vinteren 2013 – blot halvandet år senere.

Behovet

For at optimere processen var der behov for en fælles platform, der kunne håndtere et komplekst samarbejde på tværs af organisationer, eksterne leverandører, samarbejdspartnere og landegrænser. Platformen skulle favne deltagere fra både Danmark, Tyskland, Belgien, Spanien og Tjekkiet.

Opstarten af projektet måtte ikke trække i langdrag, og det var derfor vigtigt, at alle deltagerne kom på banen med det samme. Med et varierende antal deltagere var det helt essentielt at have en såvel fleksibel som intelligent måde at håndtere dokumenter på.

- Vi havde brug for et redskab, der kunne give deltagerne et godt overblik over projektets udvikling, og med en tidsfrist på mindre end to år skulle vi kunne komme i gang med det samme, siger Kim Christensen, Senior Project Manager hos Carlsberg.

Start en 30-dages prøveperiode

  • Få tingene gjort med Gantt og Kanban
  • Hold styr på dine aftaler med en personlig huskeliste
  • Kom af med rod i dine e-mails, og saml dit arbejde og dine diskussioner på ét sted

Mangler du versionskontrolleret dokumenthåndtering samt avanceret projektstyring og -rapportering? Prøv denne løsning med mange andre fordele i den gratis prøveversion af Projectplace Enterprise.

Resultatet

Projectplaces Dokumenthåndtering og Onlinemøder var de funktioner, som Carlsberg primært brugte i løbet af det toårige projekt, og de intuitive værktøjer gjorde opstarten let og gnidningsfri.

- Alle havde fx adgang til de sidste nye dokumenter, og versionsstyringen betød, at der aldrig var diskussion om, hvilken version, der var den seneste, siger Kim Christensen.

Værktøjerne er enkle at arbejde med, og det er med til at sikre en effektiv og succesfuld proces med fokus på selve projektet fremfor teknikken.

”Det gik over al forventning. Ved at bruge Projectplace har vi sparet et helt mandeår i projektet.”
Kim Christensen, Senior Project Manager hos Carlsberg

- Projectplaces værktøjer er utroligt nemme at komme i gang med at bruge. Vi fik blot en kort introduktion, og så var vi faktisk godt i gang. Vi har været op til 40 brugere på projektet primært fra Danmark, Tyskland og Belgien, og vi har oplevet, at Projectplace har gjort det nemmere at samarbejde på tværs af organisationer og landegrænser. Ved at bruge Projectplace har vi sparet et helt mandeår i projektet, siger Kim Christensen.

Efter godt halvandet års arbejde blev ZORBA-projektet afsluttet i foråret 2013, og projektet har været en stor succes. Kontrolsystemerne blev udskiftet og hele procesdelen af Carlsbergs produktion i Fredericia re-automatiseret. ZORBA var opdelt i to faser, og ved afslutningen af henholdsvis fase 1 og 2 blev systemerne og softwaren implementeret og on-site-testet. I begge tilfælde var over 95 procent af programmerne oppe at køre optimalt i løbet af blot to måneder.

Få en gratis demo af Projectplace

Tilmelde dig en live demonstration, som viser hvordan Projectplace er en støtte for projekter i forskellige organisationer!

Bestil en live demo

Prøv gratis i 30 dage!

Mere end 1 million registrerede brugere i mere end 180.000 projekter.
Ingen installation. Ingen binding. Ingen kreditkort.