SAS Institute AS

Effektiv styring af projekter.

Projectplace har givet det største uafhængige business intelligence-firma, SAS Institute, større overblik og forbedrede arbejdsprocesser, når de rådgiver deres kunder

Kort om Kunden

Det handler om at træffe beslutninger. De rigtige beslutninger vel at mærke. SAS Institute har specialiseret sig i software og tjenesteydelser indenfor analytisk CRM, risikostyring og business intelligence, der hjælper flere end 45.000 virksomheder over hele verden med at træffe bedre beslutninger hurtigere.

I Danmark arbejder 200 konsulenter konstant med firmaets faste kunder, men der kommer hele tiden nye kunder - og ikke mindst - nye projekter til. Det kræver overblik og effektiv kontrol at styre projekterne, ligesom der altid skal være sikkerhedsmæssige optimale løsninger, når et projekt skydes i gang.

”Vi er, i vores projekter, inde og røre ved, sikkerhedsmæssigt, meget følsomme områder, så vi skal sikre kundernes data og vores egne data på den bedst mulige måde. Sikkerhedsspørgsmålet har derfor været væsentligt, da vi skulle vælge et projektstyringsværktøj. Det er væsentligt, at vi har et projektstyringsværktøj, som er let tilgængeligt og er sikkerhedsmæssigt optimalt. Og det er Projectplace,” siger Tim Bedsted, Konsulentchef, Ph.D.

Krav til problemløsning

De softwareløsninger, som SAS Institute udvikler, understøtter virksomheders beslutningsproces og hjælpe dem til at føre deres strategier ud i praksis. Det er ofte komplekse beslutningsprocessor, men med Projectplace som projektstyringsværktøj er projekterne, der ofte har deltagere fra flere verdensdele, blevet langt mere overskuelige.

”Vi har behov for at dele dokumenter med kunderne, når vi laver projektere. Og det skal ske på et sikkert sted. Vi har før forsøgt os med forskellige hostede sharepoint-løsninger, men vi har altid endt med at bruge kræfter på at få det til at fungere, og har derfor ærgret os over ikke at få de fordele, vi var på udkig efter,” siger Tim Bedsted og forklarer:


”Vi prøvede Projectplace i en periode og fandt hurtigt ud af, at det kan alt det som vi efterspørger.  Det, der er godt ved det, er, at det kan en hel masse. Men man kan også nøjes med kun at bruge ti procent af, hvad systemet kan og derefter udvide mulighederne i takt med, at man bliver mere fortrolig med systemet og lærer det at kende. Det er utrolig nemt at bruge Projectplace. Jeg har ikke læst nogen manual, men er bare gået i gang og har taget det derfra. Så nemt er det.”

Løsningen

For SAS Institute er den nye måde at arbejde på en mere fleksibel og effektiv måde at møde kunderne på.

”At det er webbaseret, betyder alt. Når vi er ude hos kunder, er det nemt at gå ind i en browser, åbne Projectplace og lave et nyt projekt. En webbrowser er der adgang til alle steder og dermed er der altid adgang til projekterne,” siger Tim Bedsted, der har brugt Projectplace i omkring et år.

”Vi har ikke oplevet ulemper ved systemet. Vi undgår, at skulle maile forskellige dokumenter rundt og de problemer, som det kan give. Nu har vi altid adgang til de seneste opdaterede filer. Vi kan lave milepæle og bruge versionsstyring, hvilket giver nogle muligheder, som vi ikke havde før,” siger han.